Επιμορφωτές

Γιάννης Δεληγιάννης 
yiannis at ionio.gr

Ο Γιάννης Δεληγιάννης σπούδασε την επιστήμη της πληροφορικής, ολοκλήρωσε τη διδακτορική έρευνα του στον τομέα των Διαδραστικών Πολυμέσων και στη συνέχεια εργάστηκε ως ερευνητής στο πανεπιστήμιο της Ουαλίας Σουώνση. Έχει συμμετάσχει σε πολλά διεθνή ερευνητικά προγράμματα και σήμερα διδάσκει στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, στο Τμήμα Τεχνών Ήχου & Εικόνας. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στη χρήση τεχνολογιών διαδραστικών πολυμέσων με γνώμονα τον άνθρωπο και την ανάπτυξη νέων μεθόδων πρόσβασης στην Κοινωνία της Πληροφορίας. Το πλούσιο και βραβευμένο ερευνητικό του έργο περιλαμβάνει επιστημονικές, εκπαιδευτικές και καλλιτεχνικές εφαρμογές πολυμέσων και επιστημονικές μονογραφίες όπως «Η Κοινωνία της Πληροφορίας και ο ρόλος των Διαδραστικών Πολυμέσων», Fagotto Books, Μάιος 2006, 214 σελίδες, ISBN 960-7075-99-4 και «Διαδραστικά Πολυμέσα και Ψηφιακή Τεχνολογία στις Τέχνες», Επιστημονική Πρωτότυπη Μονογραφία, Fagotto Books, Μάιος 2007, 182 σελίδες, ISBN 978-960-6685-06-4 που χρησιμοποιούνται σε πανεπιστήμια στην Ελλάδα και την Κύπρο ως διδακτικό υλικό.

Δημήτρης Καρακώστας  
dikar at sch.gr

Ο Δημήτρης Καρακώστας υπηρετεί στο 1ο Γυμνάσιο Π. Φαλήρου ως καθηγητής Πληροφορικής και Υποδ/ντής του Σχολείου.

Έχει κάνει σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Πλύμουθ στη Μ. Βρετανία και ο μεταπτυχιακός του τίτλος είναι στα 'Έξυπνα Διδακτικά Συστήματα' (MSc in Intelligent Tutoring Systems, University of Plymouth, UK). Έχει πάρει μέρος σε πολλές επιμορφώσεις σχετικά με τη χρήση των Νέων Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση, καθώς και στην Ηλεκτρονική Μάθηση (e-Learning), ενώ διαθέτει μεγάλη εμπειρία ως επιμορφωτής εκπαιδευτικών πάνω στη χρήση των Νέων Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση.

Συμμετέχει στη δράση eTwinning από το ξεκίνημά της (από τους πρώτους που έχουν εγγραφεί πανευρωπαϊκά), ενώ υπήρξε πρεσβευτής της δράσης επί πέντε συνεχή χρόνια έχοντας πάρει μέρος σε πολλές ενημερωτικές ημερίδες για την προώθηση του eTwinning. Από το 2010 είναι μέλος της Εθνικής Υπηρεσίας Υποστήριξης της δράσης στην Ελλάδα

Ιωάννα Κομνηνού  
kilm at otenet.gr

Η Ιωάννα Κομνηνού έχει σπουδάσει Θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει σπουδάσει, επίσης, στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, στη Φιλοσοφική Σχολή (τμ. Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας), έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στη Δογματική και το διδακτορικό της είναι στην Ειδική Διδακτική. Έχει οργανική θέση στο 1ο Ενιαίο Πειραματικό Λύκειο Αθηνών και υπηρετεί με απόσπαση στο Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος στο τμήμα της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών (με βασική αρμοδιότητα τη διαδικτυακή επιμόρφωση). Είναι συγγραφέας σχολικών βιβλίων (ΟΕΔΒ) και σχολικών βοηθημάτων και έχει λάβει μέρος με εισηγήσεις σε περισσότερα από 70 εθνικά και διεθνή συνέδρια. Από το 2003 έως το 2005 που έληξε το ευρωπαϊκό Virtual school ήταν ορισμένη εκπρόσωπος του ΥΠΕΠΘ για την Ελλάδα.

Στο eTwinning συμμετέχει από το 2005, ως πρέσβειρα, και από το 2010 ως μέλος της Εθνικής Υπηρεσίας Υποστήριξης της δράσης στην Ελλάδα. Από το 2008 αποτελεί μέλος της εξαμελούς παιδαγωγικής ομάδας που έχει δημιουργηθεί από την Κεντρική Υπηρεσία Υποστήριξης της δράσης eTwinning με έδρα τις Βρυξέλλες. Έχει δημιουργήσει το 1ο διαδικτυακό μάθημα για την προώθηση της δράσης στην Ελλάδα και το εργαστήριο “tools for eTwinning” για τους εκπαιδευτικούς ολόκληρης της Ευρώπης.


Γιάννης Λεύκος
lefkos at eled.auth.gr

Ο Γιάννης Λεύκος είναι δάσκαλος και φυσικός και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Διδακτική των Φυσικών Επιστημών & των Νέων Τεχνολογιών. Σήμερα, συνεχίζει τις σπουδές του στην ίδια κατεύθυνση, σε επίπεδο διδακτορικού, με το ερευνητικό του ενδιαφέρον να εστιάζεται στην διδακτική εκμετάλλευση των λογισμικών προσομοίωσης φυσικών φαινομένων, με έμφαση στην περιοχή των θερμικών φαινομένων.

Έχει συμμετάσχει σε ομάδες συγγραφής και παραγωγής εκπαιδευτικού υλικού στο πλαίσιο ελληνικών και ευρωπαϊκών ερευνητικών προγραμμάτων, ενώ έχει εκπονήσει ερευνητικές εργασίες με ανακοινώσεις και δημοσιεύσεις σε πρακτικά ελληνικών και διεθνών συνεδρίων.

Έχει συμβάλλει επί σειρά ετών στη διεξαγωγή εργαστηριακών μαθημάτων του Παιδαγωγικού Τμήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αλλά και στο Διδασκαλείο «Δημήτρης Γληνός», ενώ συμμετέχει στην πράξη «Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών στη χρήση και αξιοποίηση ΤΠΕ», ως πιστοποιημένος επιμορφωτής Β’ Επιπέδου.

Γιώργος Μεταξιώτης  
metaxgr at yahoo.com

Ο Γιώργος Μεταξιώτης είναι απόφοιτος του τμήματος Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης όπου έκανε και το μεταπτυχιακό του στον αντίστοιχο παιδαγωγικό τομέα με θέμα τη σημειολογία της φωτογραφίας. Σήμερα είναι υποψήφιος διδάκτορας στο τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ. Έχει εργαστεί ως φωτογράφος, γραφίστας, σκηνοθέτης και εκπαιδευτικός (υλοποίηση και σχεδιασμός εκπαιδευτικών προγραμμάτων) .


Ειρήνη Πατεράκη  
p_renia at hotmail.com

Η Ειρήνη Πατεράκη έχει σπουδάσει στο Τμήμα Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην Εκπαίδευση στο Goldsmiths College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Φέτος εργάζεται στο 1ο Νηπιαγωγείο Π.Ψυχικού. Έχει συντονίσει διάφορα περιβαλλοντικά προγράμματα και ανήκει στο θεματικό δίκτυο για τη θάλασσα.

Από το 2007 ασχολείται με το ευρωπαϊκό πρόγραμμα eTwinning, συμμετέχοντας και συντονίζοντας έργα με ποικίλα θέματα. Το 2010 δημιουργήσε, για λογαριασμό της Κεντρικής Υπηρεσίας Υποστήριξης της δράσης eTwinning, την online κοινότητα «Creative classroom» που απευθύνεται σε όλους τους Ευρωπαίους εκπαιδευτικούς που εκπονούν έργα eTwinning. Από το 2010 είναι μέλος της Εθνικής Υποστήριξης της δράσης στην Ελλάδα και υπεύθυνη για τη δημιουργία αντίστοιχης κοινότητας στην Ελλάδα.


Πέτρος Προβελλέγιος  
petrprovel at sch.gr

Ο Πέτρος Προβελέγγιος είναι δάσκαλος με οργανική θέση στο Δημοτικό Σχολείο Άνω Σύρου. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Μοντέλα Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Σχολικών Μονάδων» του Πανεπιστημιου Αιγαίου, με ειδίκευση στη «Διαχείριση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση». Είναι πιστοποιημένος επιμορφωτής Β΄ Επιπέδου στην Αξιοποίηση και Εφαρμογή των ΤΠΕ στη διδακτική πράξη και μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης για την Αξιοποίηση των ΤΠΕ στην Εκπαίδευση «e-Δίκτυο».

Νίκος Τζιμόπουλος  
ntzimop at sch.gr

Ο Νίκος Τζιμόπουλος είναι εκπαιδευτικός Πληροφορικής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Είναι πτυχιούχος Φυσικός και έχει master στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο με θέμα «Σπουδές στην Εκπαίδευση». Είναι Υπεύθυνος του Κέντρου Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών στο νομό Κυκλάδων. Ασχολείται με την Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας στην Εκπαίδευση, έχει βοηθήσει στην υλοποίηση πολλών ευρωπαϊκών προγραμμάτων και έχει παρουσιάσει πολλές εισηγήσεις σε συνέδρια με το παραπάνω θέμα. Είναι υπεύθυνος των δικτυακών τόπων www.epyna.gr, www.didaskalia.eu, www.math-dim.gr