Χαιρετισμός του Αδελφού Μάριου Καπέλλα, Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου

Σεβασμιώτατε,

Πανοσιολογιότατε, Αιδεσιμότατε,

κ. Εκπρόσωποι της Πολιτείας,

κ. Καθηγητές,

κ. Δντές και Συνάδελφοι των Λασαλιανών Σχολείων,

Κυρίες και Κύριοι,

Ως Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του 15ου Λασαλιανού Συνεδρίου, σας καλωσορίζω στο φιλόξενο τούτο χώρο του Δημοτικού μας Σχολείου «ΔΕΛΑΣΑΛ»…

Χώρος ο οποίος έχει επιλεγεί από το ΣΥΛΕΑ (δηλ. από το Συμβούλιο Λασαλιανής Αποστολής που είναι το αρμόδιο όργανο για τα Λασαλιανά Σχολεία στην Ελλάδα), για την διεξαγωγή του Συνεδρίου μας.

Στην αρχική απόφαση του ΣΥΛΕΑ – και πριν ακόμα καθοριστεί επακριβώς το θέμα του Συνεδρίου - προβλεπόταν, ως χώρος διεξαγωγής του Συνεδρίου, το Σχολείο μας «Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» στη Σύρο. Στην πορεία, δύο ήταν οι λόγοι που μας υποχρέωσαν να αλλάξουμε χώρο:

· Πρώτον, οι τεχνικές δυσκολίες του εγχειρήματος με δεδομένες τις περιορισμένες δυνατότητες και την μη επαρκή υλικοτεχνική υποδομή για την ομαλή διεξαγωγή του Συνεδρίου

· Δεύτερον, οι πάντοτε απρόβλεπτες και άστατες φθινοπωρινές καιρικές συνθήκες (απαγόρευση απόπλου κ.τ.λ) οι οποίες, ανά πάσα στιγμή, μπορούσαν να τινάξουν στον αέρα το ίδιο το Συνέδριο λόγω αδυναμίας προσέλευσης Εισηγητών και Συνέδρων.

Αν η μνήμη μου δεν με απατά, είναι η πρώτη φορά που έχουμε τόση μεγάλη συμμετοχή ! Συμμετέχει το σύνολο σχεδόν των εκπαιδευτικών των σχολείων μας. Αυτή η μαζική συμμετοχή οφείλεται κυρίως στο επίκαιρο του θέματος του Συνεδρίου :

«Νέα Μέσα Επικοινωνίας και Πληροφορίας στην Εκπαίδευση»

Θέμα το οποίο εντάσσεται πλήρως στις κατευθύνσεις του Υπουργείου Παιδείας και τις απαιτήσεις της κοινωνίας στα πλαίσια του «Νέου Σχολείου».

Η διεξαγωγή του Συνεδρίου μπορεί να μας επιφυλάσσει και εκπλήξεις, παρά τις προσπάθειες που καταβάλαμε για την ομαλή και χωρίς προβλήματα διεξαγωγή του. Γι αυτό ζητάμε εκ των προτέρων την κατανόησή σας. Και να ευχηθούμε να πάνε όλα καλά.

Κλείνοντας, στο όνομα όλων των Φρερ και του Συμβουλίου Λασαλιανής Αποστολής, θέλω να ευχαριστήσω :

· Τα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής που πρόθυμα δέχτηκαν την πρότασή μας

· Τους Εισηγητές-Επιμορφωτές οι οποίοι αφιλοκερδώς προσφέρθηκαν να μας βοηθήσουν να εισδύσουμε πιο βαθιά στον νέο κόσμο της Επικοινωνίας και της Πληροφορίας

· Τη Δνση, το Εκπαιδευτικό και Υπαλληλικό προσωπικό του Δημοτικού Σχολείου «ΔΕΛΑΣΑΛ» για τη φιλοξενία του

· Τους Συναδέλφους μου της Οργανωτικής Επιτροπής οι οποίοι εδώ και 4 μήνες εργάζονται για την επιτυχία του Συνεδρίου

· Τους χορηγούς

· Και τέλος, όλους εσάς, αγαπητοί Συνάδελφοι, για τη συμμετοχή σας.


Καλή επιτυχία !

Fr. Μάριος Καπέλλας